Monday, March 9, 2015

Roadtrip to Lake Kariba!


Näin maaliskuun alun kunniaksi hurautettiin pitkäksi viikonlopuksi Kariballe ja aikamoinen uusi kokemus onkin taas takataskussa. Kun sanomme “hurauttaneemme” sinne, tarkoitamme sitä kirjaimellisesti; vuokrattiin auto ja lähdettiin rohkeina naisina Zimbabwen hieman kaoottiseen vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Matkaa kertyi noin 800 kilometriä. Onneksi meillä oli matkassa myös ihana vapaaehtoinen Anu, joka loistavan matkaseuran lisäksi toimi myös kuskina Annan kanssa.

Kariballa saatiin kokeilla elämää villin luonnon keskellä. Majoitus oli varattu Warthog’s Bush Campista, jossa meitä odotti kaksi kahden hengen telttaa. Kyllä siinä hieman ensimmäisenä yönä jännitti, kun yritti nukahtaa kuullen villisikojen ja virtahepojen mekastavan ja tallustelevan lähettyvillä! Aamun koittaessa saatiin huomata pienen jännityksen olleen sen arvoista; syötiin aamiaista katsellen elefanttien, seeprojen ja virtahepojen touhuja “takapihallamme”. Myös parkkipaikalla riitti vilinää ja pientä hikoilua, kun olkapäänsä yli kurkistaessa ja ruokia autoon pakatessa sai huomata viiden seepran ja kymmenen apinan tuijottavan puuhiasi silmä kovana alle kymmenen metrin etäisyydeltä. Ajellessakin sai keskittyä siihen, etteivät eläimet vain innostuisi ottamaan liian läheistä kontaktia automme kanssa. Lauantai päivä vietettiin veneillen Lake Kariballa. Päivään mahtui huikeita hetkiä krokotiilien ja virtahepojen keskellä kalastamisesta sekä lounaasta ja päiväunista autiosaarella, aina kauneimpaan näkemäämme auringonlaskuun asti. Myös makuhermomme saivat hemmottelua, kun paistettiin nuotiolla Lauran aivan omin pikku kätösin kalastama kala.

Kaikki meni paremmin, kuin oltaisiin voitu toivoa! Auto oli hyvä, tiet hyvinkin kohtuullisessa kunnossa Afrikan mittakaavalla, rahaa meni vähemmän, kuin mitä budjettiin oli varattu ja uniikkeja ja alkukantaisia kokemuksia tuli enemmän, kuin mitä ennen reissuun lähtöä uskallettiin haaveillakaan. Kyllä tällaisen pikku loman jälkeen riittää taas uutta puhtia ja intoa myös arkeemme Hararessa!










No comments:

Post a Comment